lat

Најновије

СРПСКИ БОГ МАРС или ПО-МО-ЗИ, БОЖЕ!!!
Четвртак, 2. април 2020. Један од скорашњих фестивала „Think Tank Town“ био је посвећен цензури, али нисам веровао да ћу дотичну корифејку диктатуреових дана сретати у такоразголићеној форми. Наиме, синоћ је ухапшена новинарка портала нова.рс Ана Лалић зато што је направила храбар прилог о катастрофалној ситуацији у Клиничком центру Војводине; данас је пуштена из притвора, али горак укус злоупотребе ванредног стања у дневнополитичке сврхе још увек остаје; тwиттер је укинуо 8.558 нал ...

Небојша Новаковић: Јована Поповић је политички затвореник
Покрајински одбор Демократске странке  (ПО ДС) за Војводину захтева од судских власти да одмах пусте на слободу студенткињу и музичарку из Кикинде Јовану Поповић.

Вучић ће угрозити Клинички центар Ниш
Поводом најаве председника Српске напредне странке да ће своју кампању наставити сутра у Нишу, нишки одбор Демократске странке затражио је од надлежних да предузму све могуће мере како би Александар Вучић, као потенцијални преносилац коронавируса, остао код куће.

Омогућити кретање персоналним асистентима особа са инвалидитетом
Кризни савет Демократске странке предлаже да се персонални асистенти за особе са инвалидитетом као и особе које обављају сервис подршке за старе којима је помоћ неопходна - изузму од апсолутне забране кретања која је најављена за викенд.

Кад се СНС пензионер наљути на Вучића
Протеклог викенда један од најчитанијих текстова на друштвеним мрежама било је писмо које је Александру Вучићу упутио један пензионер из Вршца. У том писму очајни пензионер је завапио: „Зашто Александре мучиш пензионере? Зашто се кола стално ломе на нама? Зашто си нас осудио на стални кућни затвор?... Зар треба када ова пошаст прође да завршимо живот у психијатријским болницама, или да се поубијамо због депресије и растеретимо пензиони фонд?... Понижени смо јер изгледа да смо испод нивоа кућних ...

Омогућите наплату алиментација током ванредног стања!
Савезу за Србију обратиле су се мајке деце које право на алиментацију остварују путем судске одлуке, на основу извршних правноснажних пресуда.

Подржимо здравствене раднике и раднице
Данас када обележавамо 7. април, Светски дан здравља, скрећемо пажњу јавности како на проблеме у домаћем здравству, тако и на проблеме у вези са здрављем људи у читавом свету.

Предлог мера за збрињавање бескућника
У ванредном стању изостају мере државе за заштиту једне од најрањивијих категорија друштва - бескућника. Апели власти и стручњака да остану код куће до тих људи не стижу, а и да их чују, не могу да их послушају јер немају где.

Хапшење пољопривредника упркос Недимовићевим смерницама
Покрајински одбор Демократске странке за Војводину најоштрије осуђује јучерашње хапшење и промптно кажњавање пољопривредника у Силбашу, упркос изјави министар пољопривреде Бранислава Недимовића да пољопривредници који су на њиви или на путу од њиве до куће у периоду када је кретање забрањено имају дозволу за кретање.

Лутовац: Хазардерска игра на све или ништа
Интервју председника Демократске странке Зорана Лутовца за дневни лист Данас