lat

Најновије

Независна истрага да утврди како је Вулин сазнао шта пише у необјављеном тексту
Демократска странка (ДС) тражи независну истрагу која ће показати како је министар одбране Александар Вулин дошао у посед електронске преписке између листа "Недељник" и некадашњег министра одбране и бившег председника ДС-а Драгана Шутановца. У свом последњем јавном иступу, Вулин је коментарисао наводе из ауторског текста који је Шутановац писао за "Недељник", а који уопште није објављен. Самим тим, министар није ни могао знати шта све стоји у том тексту, осим уколико му неко није доставио поруке ...

Омладина надлежним органима: Бавите се високом корупцијом, а не младима који на њу указују
Дејан Багарић, омладинац Демократске странке, саслушан је у предистражном поступку због перформанса на Тргу Републике одржаног у октобру прошле године. Како се у позиву на саслушање наводи, позив је због „кривичног дела Уништење и оштећење туђе ствари из члана 212 Кривичног законика Републике Србије“.

Подршка напорима МАСЕ у борби за аутономију универзитета
Демократска странка подржава напоре Мреже за академску солидарност и ангажованост (МАСА) да се избори за академску аутономију. На данашњој конференцији за медије чланови и чланице МАСЕ указали су на низ покушаја Владе Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја да постављањем погодног руководства на научно истраживачким институтима ставе њихов рад под контролу и тиме угрозе њихову аутономију.

Лутовац: Вучић покушава да преузме ДС
„Сама чињеница да се о Демократској странци толико прича, дебатује или прогнозира говори о томе да је ДС на добром путу и да многима то смета, а пре свега Александру Вучићу“, каже у разговору за Данас Зоран Лутовац.

Шумарац и Виденовић у Северној Македонији: Један Балкан ка Европској унији
Током протеклог викенда у Северној Македонији одржана је прва конференција „Прогресивне политике Западног Балакана - Један Балкан ка Европској унији“ у организацији Олоф Палме фондације, док је Центар модерних вештина био партнерска организација из Србије. Ова конференција по први пут окупља странке социјалдемократске и либералне опције из свих земаља Западног Балкана.

Лутовац за Н1: Принципиjелност је важна
Гостујући у емисији 360 степени вечерас на телевизији Н1, председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је да у Демократској странци нема подела, да је различито мишљење не само дозвољено, него и пожељно, али када се после расправе донесу одлуке, онда би требало сви да их поштују и спроводе.

Интервју председника ДС Зорана Лутовца за Недељник
Како бисте оценили рад ДС у претходних 30 година? Годишњице су обично прилика да се осврнемо уназад и подсетимо лепих ствари и достигнућа. Демократска странка има на шта да се осврне, с поносом. Међутим, није време да се бавимо прошлошћу са носталгијом, него да подсетимо на оно што је било како би смо извукли поуке и били бољи и успешнији у будућности. Зато је важно подсетити да је Демократска странка разбила једнопартијски монопол пре 30 година и улила наду грађанима да можемо ...

ДС Зрењанин: Где је и шта ради тужилаштво?
Да представници Српске напредне странке не говоре истину више и није вест јер је чињеница да се више нико и не сећа када су обећали и испунили било шта у задатом року, тако да нас нимало не чуди то што је градоначелник обећао да ће град преузети снабдевање водом и да ће Зрењанинци коначно почети да пију пречишћену воду коју годинама плаћају, а не добијају, а да се то није десило.

Осуђујемо Вучићеву промоцију преко екстремиста
Демократска странка најоштрије осуђује промоцију политике Александра Вучића преко Војислава Шешеља и других екстремиста.

ДРАГОЉУБ ЖАРКОВИЋ (1951 - 2020)
Оснивач и дугогодишњи уредник недељника "Време" Драгољуб Жарковић несумњиво је деценијама био једна од најистакнутијих личности у нашем журнализму.