lat

Најновије

Демократска странка осуђује притисак власти на неистомишљенике
Демократска странка енергично осуђује притисак власти и политике на рад судова и Тужилаштва и посезање за мерама судске репресије као начин застрашивања опонената и гушења критичке јавности. Активиста Иницијативе "Не давимо Београд" Радомир Лазовић, због организације једног од протеста против вандализма градских челника и уништавања приватне имовине у Херцеговачкој, је осуђен на новчану казну у износу од 100 хиљада динара која је преиначена у 60 дана затвора, уз попис, процену и продају његове имовине.

Зоран, снага визије – Бојкотом избора до великих промена
О изјавама и ставовима Зорана Ђинђића у време када су демократе, такође, бојкотовале изборе, о бојкоту данас, говорили су председник и потпредседник ДС Зоран Лутовац и Дејан Николић, и копредседник Уједињене ДС Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Новаковић: Мобинг високог функционера над запосленима у Покрајинској влади, преседан ако нико не реагује
Неколико запослених у Бановини интересовало се о могућностима тужбе за мобинг против помоћника секретара за пољопривреду Владислава Крсмановића, а последњи у низу случајева је чиновник Слободан Теофанов, који је пре десетак дана добио ударац у главу на послу.

Лутовац: Немамо слободне изборе док немамо слободну државу
- Ми не бојкотујемо изборе. Ми бојкотујемо непостојање елементарних услова за изборе. Кроз кампању желимо да стање у којима је немогуће изјаснити се, формирати вољу и исказати политички став изменимо – рекао је др Зоран Лутовац приликом гостовања у емисији Уз јутарњу кафу, емитованој на Тв Наша и илустровао стање и описом заробљене државе и бројкама које сведоче о притиску којем су изложени запослени у јавном сектору, њих око 230 000 који раде на основу прекаријатских уговора дужно је да гласа с ...

Николић: Кренули смо у претицање ка циљу и додајемо гас
Дејан Николић, потпредседник Демократске странке на почетку кампање у Ваљеву рекао је да су нам отели законско право да о проблемима говоримо на јавном сервису, па ће наша кампања бити пешачка. Од града до града, од пријатеља до пријатеља, од капије до капије. Кренули смо у претицање и нећемо склонити ногу са гаса до избора, свакако не и после избора.

Зоран Лутовац гост ТВ Наша (најава, 11.10.2019)
Председавајући Савеза за Србију и председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостоваће у петак, 11. октобра 2019. године од 11 часова у емисији „Уз јутарњу кафу“ на ТВ Наша.

Демократска странка осуђује прогањање Бранислава Трифуновића
Демократска странка осуђује оркестриране нападе на глумца Бранислава Трифуновића, започете са скупштинске говорнице, настављене у таблоидима и преточене у кривичну пријаву Синдиката запослених полиције, оцењујући их као агресивни покушај да се застраше и деградирају ствараоци и слободоумни грађани који одбијају диктат и манипулацију.

Лутовац и Зеленовић у Ваљеву: Морамо рећи доста понижењу
Зоран Лутовац, лидер Демократске странке у друштву Небојше Зеленовића, копредседника Демократске странке - уједињене, отворио је вечерас у Ваљеву изложбу „Зоран, снага визије“ означивши на тај начин почетак кампање бојкота у том граду. Лутовац и Зеленовић сагласни су у оцени да се мора стати на пут понижењу и пропадању и да је бојкот избора једини начин за то.

У Параћину отворен 21. Међународни сајам привреде
У Параћину је отворен 21. међународни сајам привреде на коме је своје производе и услуге представило више од стотину излагача из Србије и земаља региона.

Лутовац: Посматрачка мисија ОЕБС добродошла када се стекну услови за слободне и поштене изборе
Након састанка који је данас одржан са представницима ОЕБС, председник Демократске странке др Зоран Лутовац сумирајући утиске навео је суштину предоченог у разговорима.