lat

Најновије

Врачар: Директоре, срећан одлазак у пензију!
Основна школа „Свети Сава“ на Врачару добија нову директорку! То и није вест ако се пође од претпоставке да је избор директорке регуларан и да је испоштована воља колектива.

Новинари против фантома
Вечерас испред здања Владе Србије у Немањиној окупили су се грађани како би исказали подршку новинарима Н1 који у условима неслободе и медијске контроле трпе притиске, перфидне инсинуације и директне атаке.

Лутовац: Нико са стране не може водити кадровску политику у Демократској странци
Председник Демократске странке Зоран Лутовац данас је упутио јавни позив члановима Демократске странке, симпатизерима и искреним борцима за демократију да се прекине са неплодотворним расправама, вербалним надмудривањима и јавним иступима који нас удаљавају од примарног циља: слободног друштва и државе која почива на принципима владавине права, слободе и једнакости.

Александрова лекција о моралу, истини и правди
Александар Обрадовић, недавно у тајности ухапшени радник „Крушика“, је својим открићем да је фирма која се повезује са оцем министра полиције Небојше Стефановића фактички пљачкала ваљевски „Крушик“ целој Србији одржао лекцију о моралу, истини и правди. Он је тиме отворио Пандорину кутију из које ће на све стране полетети бројне афере и криминалне радње напредњачке власти. Александрова лекција ће их скупо коштати.

Божовић: Напредњак Орлић поново предаје у Високој медицинској школи
Изјава Балше Божовића, народног посланика

Pretučeni student Dejan Bagarić: Plašim se za svoju bezbednost jer motivi napada nisu otkriveni
Oba napadača na studenta Dejana Bagarića, koji je pretučen u kampusu Novosadskog univerziteta 8. juna ove godine priznali su krivicu i oba su osuđena na uslovne zatvorske kazne u trajanju od šest i 12 meseci. U obrazloženju presude, međutim, uopšte se ne pominje motiv napada, a iz sudskih dokumenata koja su dostavljena oštećenom ne vidi se da su se tužilaštvo i sud uopšte bavili tim pitanjem.

Страх и безакоње владају Србијом
Колики страх влада Србијом показује да је јавности требало 20 дана да сазна да је узбуњивач из Ваљева А.О. ухапшен и да му је одређен притвор од 30 дана.

Ниш: Меморијални турнир у баскету „др Зоран Ђинђић“
У част Зорана Ђинђића у организацији нишког Градског одбора Демократске странке у овом граду је одигран меморијални турнир у баскету.

45. протестно окупљање “1 од 5 милиона” у Београду
Грађани и гости престонице и вечерас су изразили своје незадовољство због стања у држави, гушења слободе и затирања институција и права.

Симић: На првим фер и слободним изборима победићемо Вучића
Секретар Извршног одбора Демократске странке Дарко Симић, наставио је данас у Краљеву кампању бојкота избора и у разговору са грађанима закључио да ће опозиција на првим слободним, фер и поштеним изборима победити Вучића и све оно што представља његова власт.