lat

Најновије

Зоран Лутовац присуствовао уручењу награде Новог оптимизма
Додела награде „Добар пример Новог Оптимизма“ за 2019. годину одржана је у уторак, 10. децембра 2019. године, на Међународни дан људских права, у просторијама Установе културе „Стари град“ у Београду.

Директан контакт са грађанима непревазиђен део изборне кампање
Саша Пауновић на позив лабуриста у УК

Николић сутра у Бриселу
Дејан Николић, потпредседник Демократске странке, сутра ће посланицима Европског парламента у Бриселу говорити о настојањима удруженог опозиционог блока да се свим методама ненасилног отпора у Србији створе услови за слободне и поштене изборе. Такође ће потврдити да ДС чврсто остаје при ставу да Србија мора ићи ка Европској унији.

Власт у Србији перманентно крши људска права
Демократска странка честита свим грађанкама и грађанима Србије Међународни Дан људских права.

ДС Нови Сад: Вучевић је срамота за Нови Сад, одмах да поднесе оставку
Градски одбор Демократске странке у Новом Саду позива Милоша Вучевића да одмах и формално поднесе оставку на место градоначелника Новог Сада пошто је преузео посао адвоката браће Вучић, починио кривично дело ометања истраге и постао саучесник у покушају заташкавања кривичног дела производње и стављања у промет опојних дрога.

Станковић: Осуђујем напад на активисте Двери и захтевам хитну реакцију надлежних!
"Захтевам хитну реакцију надлежних поводом напада на активисте Двери међу којима је била и потпредседница Двери Тамара Миленковић Керковић. Одмах након постављања штанда у Брзом Броду активисте Двери напала су двојица млађих људи и почели су са вређањем и претањама. Власт наставља са насиљем над неистомишљеницима. То се мора зауставити”- рекао је Миодраг Станковић председник Градског одбора ДС у Нишу и један од лидера нишког Савеза за Србију.

Лутовац: Позовите у “Упитник” Александра Обрадовића
За Демократску странку преговори власти и опозиције у овом тренутку нису тема. Како је очигледно да власт већ месецима не чини никакве потезе који би водили ка томе да врате грађанима њихово право да слободно бирају, већ чини управо супротно, ДС данас једино види могућност да се у разговорима са релевантним представницима ЕУ дође до слободних избора.

Станковић: Каква је то власт која протестује против опозиције?!
“Постоје свакојака чуда, у политици и животу, имамо и отворену машту у стрипу ‘Алан Форд’али власт Српске напредне странке надмашује све" - изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора ДС Ниш.

Са Вучићем се не преговара. Вучић се побеђује!
Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић позвала је синоћ у Новом Саду све грађане, опозиционе партије и читаву демократску јавност на јединство и заједничку борбу против режима Александра Вучића. Она је на протесту испред Српског народног позоришта који организује новосадски огранак “Савеза за Србију” изјавила да нема стварних препрека за такво окупљање и истакла да је “формирање широког и јединственог фронта, са јединственим циљем – смена власти и поновна изградња демократских институц ...

Демократе солидарне са свима који се бескомпромисно боре против режима
У Ваљеву признање за херојски чин Александра Обрадовића