lat

Најновије

Зоран Лутовац са демократама Крушевца (најава, 27.12.2019)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац састаће се у петак, 27. децембра 2019. године са чланством ДС у Крушевцу (ГрО ДС Крушевац, Чолак Антина 30) у 17 часова.

Лутовац, Ивановић и Зеленовић данас у Пећинцима (најава, 26.12.2019)
Лутовац, Ивановић и Зеленовић данас у Пећинцима (најава, 26.12.2019)

Лутовац: Врачар је пример како напредњаци узурпирају власт и када на изборима изгубе
"Општина Врачар је најочигледнији пример како се долази на власт. Или уценама, притисцима, голом пропагандом, а ако изгубе, као што је случај на Врачару - онда "прекомпоновањем"," рекао је данас на протестном опозиционом скупу, испред зграде ове градске опстине, Зоран Лутовац, председник Демократске странке.

Срећни празници!
Драге демократкиње и демократе, поштовани пријатељи, за нама је још једна година пуна искушења, нарочито за опстанак демократије у Србији, која је системски гушена у свим сферама живота.

Лутовац у Великој Плани: Ревитализација странке, али и поштовање демократске традиције
Данас је у Великој Плани, промоцијом књиге „Још петнаест година борбе за демократију“ Бранислава Љ. Арсића, обележено 30 година од оснивања првог општинског одбора Демократске странке.

Александар Обрадовић: Настављам борбу док истина не изађе на видело
"Истина се не може сакрити, пре или касније она пронађе свој пут и побеђује, упркос свим подлим покушајима манипулације највиших представника власти. На примеру Крушика се види анатомија и физиологија функционисања овог режима".

Конституисан Грађански демократски клуб
„Оснивање Грађанског демократског клуба једна је од степеница на путу враћања изгубљеног поверења, премошћавања јаза између политичара и грађана, али и подстицај квалитетној унутарстраначкој дебати погледом споља”, казао је др Зоран Лутовац, председник Демократске странке, на првом састанку новоформираног Клуба и нагласио да политичке странке не смеју бити самодовољни затворени кругови.

Влада и МИП да одговоре да ли су покушали да заштите Дојчиновићева права
Демократска странка инсистира да Влада Србије и Министарство иностраних послова ургентно одговоре шта су предузели у вези са заштитом права нашег држављанина Стевана Дојчиновића, новинара КРИК-а, који је из Абу Дабија депортован назад у Београд.

Пензионери се нису добровољно одрекли дела пензија
Форум пензионера ДС осуђује перманентно изношење неистине о тзв "добровољном одузимању дела пензија", - како то понавља владајућа странка.

Лутовац се састао са италијанским министром Амендолом
Председник Демократске странке Зоран Лутовац састао се са министром за европске послове Италије, Винћенцом Амендолом. Разговарали су о условима за слободне и поштене изборе, билатералној међустраначкој сарадњи ДС и италијанских демократа и сарадњи у оквиру ПЕС-а.