ћир

Najnovije

Omogućiti svakodnevno kretanje starijima od 65 godina
S obzirom da se mere izolacije stanovništa svakodnevno pooštravaju, Krizni savet Demokratske stranke preporučuje da se starijim osobama omogući jedan sat šetnje dnevno.

Zašto je jedan kineski milion veći nego jedan evropski?
Demokratska stranka izražava zabrinutost za stateško usmerenje Srbije ka Evropskoj uniji, imajući u vidu kako se najviši funkcioneri naše države u javnosti odnose prema različitim donatorima koji pomažu Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

Država da pomogne poljoprivrednicima
U danima koji su pred nama, poljoprivrednike očekuju veliki izazovi - da u uslovima vanrednog stanja i zabrane kretanja kvalitetno obave prolećnu setvu i ostale radove na njivama i drugim poljoprivrednim površinama. S obzirom na to da proizvodnja hrane mora biti u vrhu prioriteta naše države, a pogotovo u okolnostima proglašenja pandemije zarazne bolesti COVID-19, Demokratskta stranka predlaže sledeće mere:

Intervju sa Zoranom Ðinđićem
To je koncept Srbije kao zemlje jake, srednje građanske klase, finansijski stabilnih, nezavisnih porodica, dobrog obrazovanja, dobrih struka, stabilnog socijalnog osiguranja, besplatnog osnovnog i srednjeg obrazovanja. Konačno, zemlja sigurnih i bezbednih ulica, zemlja nekorumpirane policije i brzog sudstva.

Predlog novih mera Kriznog saveta DS-a
S obzirom na to da nije moguće da se anticipira broj obolelih od virusa korona, niti realno trajanje epidemije u Srbiji, a da je potpuno jasno da će doći do premora i/ili oboljevanja medicinskih radnika svih profila, predlažemo da Ministarstvo zdravlja najhitnije pristupi izradi registra nezaposlenih i penzionisanih medicinskih radnika (lekara, sestara, tehničara) - dobrovoljaca, koji bi, na poziv, mogli da ih zamene ili olakšaju rad onima koji to čine sada.

Predlog mera Kriznog saveta DS-a zaštite od koronavirusa za osobe sa invaliditetom
Osobe sa invaliditetom u redovnim društvenim prilikama predstavljaju jednu od najugroženijih i najranjivijih društvenih grupa. U situaciji proglašene pandemije virusa Covid 19 od strane Svetske zdravstvene organizacije i proglašene epidemije u Republici Srbiji, neophodno je informacije o merama zaštite i postupanja prilagoditi i učiniti dostupnim za osobe sa invaliditetom.

Zoran Ðinđić 17 godina posle ubistva
Bliži se proleće, a mi živimo u Srbiji i već sedamnaest godina 12. marta podsetimo se da nam je ubijen premijer. Prvi demokratski premijer. Ubijen na radnom mestu. Ubijen kreator rušenja režima Slobodana Miloševića. Režima koji nas je uveo u bedu, ratove, stradanja, sankcije, bombardovanje. To nas nekako obavezuje da se setimo.

GrO DS Zaječar uputio poziv gradonačelniku da hitno sazove sednicu Saveta za zdravlje
Predstavnici Gradskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru uputili su gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću poziv da hitno preduzme mere u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i sazove u najskorijem roku sednicu Saveta za zdravlje i Štab za vanredne situacije. Cilj sednica odnosi se na preduzimanje neophodnih preventivnih mera zaštite stanovništva od moguće zaraze novim Korona virusom.

Demokrate odale poštu Zoranu Ðinđiću
Demokrate su danas na 17. godišnjicu od smrti odale poštu dr Zoranu Ðinđiću u Aleji velikana i položile venac na njegov grob.

Izmene u obeležavanju 12. marta
Organizacioni odbor Demokratske stranke za obeležavanje 12. marta doneo je odluku da zbog epidemiološke situacije u zemlji predviđene aktivnosti obeležavanja 17. godišnjice od ubistva dr Zorana Ðinđića ODLOŽI do daljnjeg.