ћир

Najnovije

Novaković: Vlast zloupotrebljava strahove građana u Vojvodini i štiti one koji pozivaju na progon migranata
Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu (PO DS) osuđuje pozive na progon i širenje mržnje prema migrantima u Kikindi i ostalim mestima u pokrajini. Sutrašnji skup ispred kikindske crkve koji najavljuju opskurne desničarske organizacije pod motom "Stop nasilju migranata" i "Kikinda bez migranata" jeste neprihvatljiva manifestacija mržnje i otvorenog pozivanja na nasilje kome se mora stati na put pre nego što eskalira u sukobe širih razmera. Državni organi i institucije su dužne da garantuju i o ...

Stojanović: Privatna trgovina pravom građana Leskovca
Saša Stojanović odbornik Demokratske stranke u skupštini Leksovca ponovo je ukazao na javašluk i bahatost koji odavno vladaju u leskovačkoj samoupravi. On je ukazao na nezakonitu prodaju prava na naplatu parkiranja pri čemu jedna privatna firma to pravo prodaje drugoj privatnoj firmi, zanemarujući činjenicu da je to pravo vlasništvo građana Leskovca.

Ko gostuje u “Utisku” ne može u Gradskoj biblioteci
Petar Peca Popović (1949), publicista, autor nekoliko knjiga iz oblasti popularne kulture, enciklopedijskog znanja, hroničar svoga doba, roker, zvezdaš, objavio je knjigu „Proleća u Topčideru“ u izdanju Književne opštine Vršac (KOV). Knjigu čini izbor tekstova objavljenih u dnevnim novinama Blic u periodu od 2007. do 2019. godine. Promocija knjige bila je dogovorena za 20. februar (četvrtak), u 18 časova, u prostorijama Gradske biblioteke u Vršcu. Plakati koji najavljuju Pecino gostovanje u Vršcu blagovre ...

Novinari nisu vreće za boksovanje
Poslednji u nizu incidenata kojima aktuelna vlast u Srbiji demonstrira silu nad novinarima - verbalni napad ministra Šarčevića i prekidanje konferencije za novinare - uverljivo odslikava koliko se ova važna profesija pokušava diskreditovati.

Solidarni sa roditeljima nestalih beba
Danas smo ispred Narodne skupštine podržali grupu roditelja nestalih beba koji su protestovali protiv Zakona o nestalim bebama. Ovaj zakon je danas na dnevnom redu skupštinskog zasedanja i pored toga što su roditelji iz svih udruženja sugerisali da se ovakav zakon ne usvoji jer bi onemogućio roditeljima da ikada saznaju istinu o nestaloj deci.

Osuđujemo antimigrantske javne istupe
Demokratska stranka osuđuje javni diskurs širenja rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti. Nedopustivo je da bilo koji učesnik javnog života naše zemlje koristi ksenofobični rečnik koji može ugroziti bezbednost drugog čoveka. Nema opravdanja za ovakve vrste izjava izgovorene od strane onih čija se reč čuje dalje.

Lutovac i Milivojević na jugu Srbije
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i član Izvršnog odbora Srđan Milivojević obišli su u okviru kampanje Bojkot 2020 Prokuplje, Surdulicu, Vladičin Han i Vranje.

Nikolić sa Juratovićem: Srbija sve dalja od modernog sveta
Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić sastao se sa poslanikom Socijaldemokratske partije i članom Odbora za spoljne poslove u nemačkom Bundestagu Josipom Juratovićem.

Društvo socijalne nepravde
Danas se u svetu obeležava Međunarodni dan socijalne pravde sa ključnom porukom da je smanjenje nejednakosti preduslov stvaranja uslova za postizanje socijalne pravde. Ovaj dan Srbija dočekuje kao zemlja sa najvećom nejednakošću u Evropi. Razlika između bogatih i siromašnih je toliko velika da ugrožava temelje društva.

Opozicija u Kragujevcu: Bojkot 2020 je ujedinjenje oko zajedničkog cilja
Večeras je u Kragujevcu u okviru kampanje Bojkot 2020 govorila potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić. Skupu su prisustvovali i predsednik stranke Zoran Lutovac, kao i predsednik Gradskog odbora DS-a u Kragujevcu Ivan Dubljanin.