lat

Најновије

Лутовац: Позовите у “Упитник” Александра Обрадовића
За Демократску странку преговори власти и опозиције у овом тренутку нису тема. Како је очигледно да власт већ месецима не чини никакве потезе који би водили ка томе да врате грађанима њихово право да слободно бирају, већ чини управо супротно, ДС данас једино види могућност да се у разговорима са релевантним представницима ЕУ дође до слободних избора.

Станковић: Каква је то власт која протестује против опозиције?!
“Постоје свакојака чуда, у политици и животу, имамо и отворену машту у стрипу ‘Алан Форд’али власт Српске напредне странке надмашује све" - изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора ДС Ниш.

Са Вучићем се не преговара. Вучић се побеђује!
Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић позвала је синоћ у Новом Саду све грађане, опозиционе партије и читаву демократску јавност на јединство и заједничку борбу против режима Александра Вучића. Она је на протесту испред Српског народног позоришта који организује новосадски огранак “Савеза за Србију” изјавила да нема стварних препрека за такво окупљање и истакла да је “формирање широког и јединственог фронта, са јединственим циљем – смена власти и поновна изградња демократских институц ...

Демократе солидарне са свима који се бескомпромисно боре против режима
У Ваљеву признање за херојски чин Александра Обрадовића

Опозиција Вучићу или Вучићева опозиција
Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас

Савез за Србију јединственији него икада и одлучно против избора под овим условима
Председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је данас на конференцији за медије Савеза, да је у току сукоб најмоћнијих фракција унутар СНС-а и да су у фронталном сукобу клан Небојше Стефановића и клан Андреја Вучића, брата председника Србије Александра Вучића.

Ракић на протесту у Новом Саду, Багарић на протесту у Ваљеву (најава, 6.12.2019)
Демократе данас на протестима у Новом Саду и Ваљеву:

Саопштење за јавност
Зоран Лутовац, председник Демократске странке, данас се на одвојеним састанцима састао са представницима обе групе Демократске омладине, које су током претходних дана исказале размимоилажење у ставовима око изборног конгреса и одлуке о распуштању омладине.

Јерков: Шарчевић дужан да покрене поступак провере продаје Мегатренда
Потпредседница Демократске странке и председница РО ДС за просвету Александра Јерков оценила је да је министар просвете Младен Шарчевић "дужан" да покрене поступак провере продаје Универзитета Мегатренд, наводећи да "није у питању само продаја једног приватног универзитета, већ скандал који наноси штету целокупом високообразовном систему у Србији".

Осуда опасног пропагандистичког напада на недељник НИН
Демократска странка најоштрије осуђује то што је синоћ у Новом Саду урађено са лепљењем потпуно измишљених, монструозних насловница недељника НИН.