lat

Најновије

Протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА (Београд, 20.7.2019)
На протестном окупљању грађана, данас у Београду, обратили су се професор Филозофског факултета Оливер Тошковић и Бранислав Лечић заједничком поруком "Ма шта урадили - сећам се." Илустровали су бројним примерима колико и како власт настоји практичним деловањем и упрегнутим механизмима да обесмисли знање и науку, разум и стварне вредности.

Осма Нишка зона слободе посвећена пољопривредницима
Осма Нишка зона слободе одржана је испред ТЦ Калча 20.07.2019. године. Представници опозиционих странака које су потписале Споразум са народом разговарали су и ове суботе са заинтересованим пољопривредним произвођачима.

33. протест #1od5miliona – Вучићу, престани да нас делиш! (најава, 20.7.2019)
Тридесет и трећа протестна шетња #1od5miliona у Београду, која ће бити одржана у суботу, 20. јула с почетком у 19 часова, носиће поруку председнику: Престаните да нас делите, док насиље устоличавате као начин владања.

Зоран Лутовац на трибини Савеза за Србију у Горњем Милановцу
Др Зоран Лутовац, председник Демократске странке, у Горњем Милановцу је најпре разговарао са члановима и чланицама овог одбора Демократске странке, а потом као један од лидер говорио на трибини Савеза за Србију.

„Направите азил за псе, а не ново јавно предузеће“
Велики проблем у граду Нишу јесу напуштене животиње. С обзиром да годишње град плаћа енормне износе за казне због уједа паса луталица, неопходно је обезбедити услове за уклањање напуштених животиња са улица и њихов смештај у адекватан простор, односно у азил.

ДС Зајечар: Нисмо против реконструкције већ против екоцида – липе се могу сачувати
У јеку дискусије која се данима води око сече дрвореда липа у улици Ивана Милутиновића, огласили су се и представници Градског одбора Демократске странке у Зајечару који тврде како нису против реконструкције поменуте улице, већ против тога да у Зајечару, попут Смедеревске Паланке и Кошутњака, буде почињен екоцид.

Зоран Лутовац на трибини Савеза за Србију у Горњем Милановцу (најава, 19.7.2019)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац састаће се у петак, 19. јула 2019. године са чланством ДС у Горњем Милановцу (у 17.30 часова), а након тога ће говорити на трибини Савеза за Србију (просторије ОО ДС Горњи Милановац, ул. Карађорђева 34, у 19 часова).

Лутовац и Новаковић у Бачкој Тополи
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац и Небојша Новаковић, председник Покрајинског одбора ДС, разговарали су са демократкињама и демократама Бачке Тополе.

Осуђујемо напад Војислава Шешеља на Повереницу за заштиту равноправности Бранкицу Јанковић
Садржај политике и стварности нису слова из текста председника, нису обећања и прокламације, већ делатна мржња правоснажног осуђеника Војислава Шешеља, који контаминира јавни простор, узурпира Парламент и вређа достојанство својим порукама мржње.

Срамно и нехумано играње судбинама војних пензионера у Бристолу
Балша Божовић, народни посланик Демократске странке је оквалификовао реаговање надлежних органа и институција на јучерашњу планску хаварију која је проузроковала поплаву у собама хотела Бристол, као још један акт насиља према војним лицима која су смештена у објекту.