lat

Најновије

Демократска странка ће се увек борити против сексуалног узнемиравања и насиља над женама
Пружамо пуну подршку Марији Лукић из Бруса у њеној борби за правду.

Лутовац: Споразум са народом корак ка успостављању елементарног поверења
Лидер Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је да док се пуним капацитетом бори за јачање Савеза за Србију, чији је један од оснивача, ДС ради и на сопственом профилисању као водеће грађанско - демократске политичке опције.

Грађани потписивали “Споразум са народом” на протесту “1 од 5 милиона” у Београду
На једанаестом протесту „1 од 5 милиона“ у Београду грађани су масовно потписивали „Споразум са народом“ иза којег је стала удружена опозиција, и својим потписом дали сагласност за заједничку борбу којој је циљ промена не само личне власти Александра Вучића, већ промена система.

Без активних грађанки и грађана нема демократског друштва
Демократска странка је увек подржавала рад организација цивилног друштва и увек осуђивала претње било ком њиховом представнику или представници.

In memoriam: Милан Стојић
Са дубоким болом опраштамо се од нашег пријатеља, истакнутог члана и борца за демократску Србију др Милана Стојића.

Скандалозна одлука о смени Миодрага Стојковића
Демократска странка осуђује још једно најдиректније и најбезочније мешање политике у науку, промоцију негативне селекције све последице поистекле из бесмислене и увредљиве тврдње министра просвете о безначајности свих умних и часних људи са именом и делом. 

Божовић: Поднео сам кривичну пријаву, извињење не долази у обзир
Последњи у низу удара на иснтитуцију парламента и суштине политичког представљања грађана јесте начин на који је, фалсификовањем и подметањем потписа ососба које су пре више година поднеле оставке на место народних посланика, заказана 11. седница ванредног заседња Народне скупштине. 

Осуда претњи народном посланику Балши Божовићу
Демократска странка захтева моментално и трајно заустављање безумне кампање коју спроводи режим, свесно и намерно распирујући мржњу и неистомишљенике лажно представљајући као непријатеље.

Претње новинарима део политике застрашивања
Демократска странка најенергичније осуђује учестале претње упућене Недиму Сејдиновићу, председнику Независног друштво новинара Војводине, Драгану Јањићу, главном уреднику агенције Бета и другим новинарима који професионално, одговорно и часно раде.

Почело заседање Скупштине, посланици СзС бојкотују рад парламента
На дневном реду једанаестог ванредног заседања Скупштине Србије је више измена и допуна постојећих, као и неки нови закони из више различитих области. Посланици окупљени око странака које су део Савеза за Србију (СзС), тренутно најјачег опозиционог блока, отпочели су бојкот рада парламента.