lat

Најновије

Драгољуб Мићуновић: ДЕМОКРАТИЈА, у каквом стању је демократија у Србији
Један од оснивача Демократске странке, политички филозоф и народни посланик Драгољуб Мићуновић у емисији Продукцијске групе Мрежа „Демократија, у каквом стању је демократија у Србији“, говорио је о демократији као универзалној вредности која је заснована на слободној вољи народа да одреде свој политички, културни и економски систем и учествују у њему, али и последицама отворених или прикривених одступања од демократских начела и примене принципа.

Новаковић: Послови за јавне гараже додељују се унапред познатим инвеститорима
Председник Покрајинског одбора Демократске странке (ДС) Небојша Новаковић оптужио је градску власт у Новом Саду да кроз модел јавно-приватног партнерства додељује послове за изградњу јавних гаража већ унапред познатим приватним инвеститорима.

Пауновић: Очекујем шире протесте од оних које смо видели зимус
Председник општине Параћин и заменик председника ДС Саша Пауновић за Данас

Саопштење Покрајинског одбора ДС за Војводину
Покрајински одбор Демократске странке (ДС) за Војводину обавештава јавност да је посланик у Скупштини Војводине и одборник у Скупштини општине Рума Ненад Боровић напустио ДС и учланио се у владајућу Српску напредну странку. Тиме је предухитрио већ извесну одлуку о искључењу из ДС-а у дисциплинском поступку који се води против њега пред страначким органима. Посланички и одборнички мандат није вратио странци која му је те мандате поверила.

Лутовац: Кампања бојкота почиње одмах
Председник Демократске странке Зоран Лутовац за Данас каже да је легитимитет избора већ оспорен

Лутовац: Бојкот средство борбе
О разлозима који су определили став Демократске странке о предстојећим изборима, дометима разговора власти и опозиције вођених на ФПН и неопходности борбе за слободне и поштене изборе, вечерас у емисији Оље Бећковић "Утисак недеље" говорио је Зоран Лутовац, председник Демократске странке.

Међународни дан демократије
Данас се у свету обележава Међународни дан демократије.

Уједињена ДС за бојкот, али и за наставак борбе за слободне изборе
На данашњој заједничкој седници Главног одбора Уједињене Демократске странке, на темељу одговорне и свеобухватне анализе стања у друштву и очигледне неспремности Вучићевог режима да обезбеди елементарне услове за поштене изборе и слободно изражавање воље грађана, донели смо одлуку да не учествујемо на предстојећим изборима.

Интегрални текст одлуке о неучествовању на изборима
С обзиром на то да не постоје елементарни услови за слободне и поштене изборе, да власт није испунила ниједан од заједничких захтева опозиције из децембра 2018. и није прихватила ниједан од предлога групе независних стручњака, нити показала било какву искрену намеру за суштинским променама околности у којима су немогући слободни избори, Демократска странка-Уједињена неће учествовати на предстојећим изборима, али ће наставити активну борбу за слободне и поштене изборе, као и дијалог са представни ...

Бојкот је наставак борбе
На редовној седници Главног одбора Демократске странке, одржаној данас, председник ДС др Зоран Лутовац је на почетку излагања подсетио да је 15. септембар Дан демократије. Ни данас, ни сутра, у Србији нема демократије, зато је задатак и обавеза ДС да доследном борбом оствари тежње и слободарске и еманципаторске наде.