lat

Најновије

Зоран Лутовац са демократама у Ковачици
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац разговараће у четвртак, 20. децембра 2018. године са чланицама и члановима Демократске странке у Ковачици (Чапловићева 13, Ковачица у 18 часова).

Горан Весић да одговори ко спонзорише дивљу градњу на Врачару
Горан Весић помпезно и непотребно на организованим екскурзијама за новинаре по градским парковима организованим криминалом означава пуцање новогодишње расвете под тежином неочишћеног снега, а не кажњава и не предузима ниједну меру из своје надлежности да заштити стотине малишана са Врачара који свакодневно пролазе поред дубоке необезбеђене јаме на путу до школе и парка.

Позив на линч јединог опозиционог градоначелника у Србији и његове породице
Након јучерашњег излагања председавајућег Савеза за Србију и градоначелника Шапца Небојше Зеленовића у Скупштини града, у којем је позвао на мирно окупљање у суботу у Београду и фер изборе, на Фејсбук страници „Ослободимо Шабац“ (https://www.facebook.com/groups/2134931580166224/) јуче и данас су упућене претње, које су очигледан позив на линч Зеленовића.

Бела књига изборних нерегуларности у Лучанима крунски доказ да слободних избора у Србији нема
Представници Савеза за Србију представили су Белу књигу изборних нерегуларности на локалним изборима у Лучанима и истакли да је то крунски доказ да у Србији нема слободних и поштених избора.

Гордана Чомић у Инсајдер дебати на ТВ Н1 (19.12.2018. у 21 час)
Народна посланица Демократске странке и чланица Одбора за Косово и Метохију Гордана Чомић учествоваће у среду, 19. децембра 2018. године од 21 час у Инсајдер дебати на телевизији Н1.

Одборници напустили седнице због шиканирања и деградирања опозиције
Опозициони одборници у Скупштини града Зајечара и Скупштини општине Медијана (Ниш) бојкотовали су седнице због константног омаловажавања, шиканирања и деградирања опозиције.

СНС покровитељ језика мржње
У опасној и подмуклој производњи стереотипа, посебно је опасан онај о наводној борби за заштиту жена од насилника о којој говоре родоначелници свеколиког насиља у Србији, јуче радикали, данас напредњаци.

Одборници Савеза за Србију Ужица бојкотују данашњу седницу
Пре 15 дана у Крушевцу приликом покушаја убиства је разбијена глава Борку Стефановићу. Пре 7 дана је запаљена кућа новинару Милану Јовановићу у Гроцкој. Седам година траје прогон, физичко злостављање, отмице, пребијање представника опозиције. Више од годину дана у парламенту Србије одвија се правно и политичко насиље над посланицима опозиције.

Неприхватљиво вређање припадника ЛГБТ популације
Демократска странка ће увек стати у заштиту и снажно осудити свако насиље према другом и другачијем.

Више од 20.000 грађана на протесту Стоп крвавим кошуљама
Окупљање је почело у 18 часова на платоу испред Филозофског факултета, где су се грађанима обратили академик Душан Теодоровић и глумац Тихомир Станић, а потом је организована шетња од платоа до зграде у којој је седиште председника Србије, затим Скупштине Србије и зграде Радио-телевизије Србије.