lat

Најновије

Лутовац о годишњици "Олује": Решавати проблеме, а не распиривати националистичке страсти
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац изјавио је данас да се Србија и Хрватска неће усагласити у ставовима и односу према операцији "Олуја" у којој су 1995. године протерани Срби из Лике, Баније, Кордуна и северне Далмације, али и додао како се нада да ће доћи време када 4. и 5. август неће бити дани "сезонске експлозије" националистичких страсти и ратне реторике из последње деценије прошлог века.

Медијска хајка против потписника петиције "Уједињени против kовида"
У медијима се води хајка против потписника петиције "Уједињени против Ковида", међу којима има људи различитих професија, али највећи терет организованог прогона сносе здравствени радници. Охрабрује чињеница да, упркос притисцима, сваког дана имамо све више потписа, све више храбрих људи који одлучују да се бори за боље сутра. 

Следимо визију!
На данашњи дан, 1. августа 1952. године рођен је др Зоран Ђинђић, први демократски премијер Србије и председник Демократске странке. 

Радојев: Одговорност је на министру, не на родитељима
Демократска странка захтева да министар Шарчевић у наредних 15 дана предложи озбиљну стратегију која би помогла да се школска настава реализује у складу са неопходним мерама заштите и реалним могућностима или да поднесе оставку, што је потез који смо очекивали више пута у прошлости. 

Динчић: О поштовању процедура не може да се преговара
Секретар Демократске странке Душан Динчић укључио се данас уживо у програм телевизије Н1 и потврдио да никаква Скупштина није расписана за септембар, да такозвани Организациони одбор не постоји и да у Демократској странци о свему може да се дебатује, али да процедуре морају да се поштују.

Недопустив притисак на новинаре и цивилни сектор
Провере финансијских трансакција појединих медијских радника, невладиних организација и удружења од стране државне Управе за спречавање прања новца, за Демократску странку представља још један недопустив метод притиска на независне новинаре и цивилни сектор од стране режима Александра Вучића. 

Ракић: Тим адвоката на располагању свим угроженим грађанима
Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, чланица Извршног одбора др Татјана Вешовић и секретар странке Душан Динчић говорили су данас на конференцији за медије о подршци потписницима петиције „Уједињени против ковида“ и тиму адвоката Демократске странке који ће им бити на располагању.

Кузмановић: Београд је постао талац једног човека
У Београду су се за време јединог директно изабраног градоначелника Ненада Богдановића градиле нове јавне гараже, модерне саобраћајнице, мостови... Београд је био град са најбољом стратегијом за привлачење директних страних инвестиција и великим економским потенцијалом. Познати лист „Фајненшел тајмс“ доделио је Београду у то време и ласкаву титулу „град будућности“ и тако га уврстио међу најбоље локације за улагање на свету.

Снабдевање стабилно – воде нема
После 5 година агоније у којој се Зрењанинци налазе свакога дана јер немају воду за пиће док власт обећава да је решавање проблема на видику и да треба уложити још само мало новца и времена да би све савршено функционисало, истекао је и последњи анекс уговора и Водовод је (поново) преузео посао снабдевања водом.

Подршка за све храбре људе и оне који ће своју храброст тек открити
Незадовољство и неслагање са начином вођења државе и односом према грађанима, како пре тако и за време пандемије, све више се шири и све гласније чује и сада се већ не може сакрити, чак ни уз свесрдну помоћ режимских медија.